Кулинарни рецепти » Задушено пиле с магданоз

 Задушено пиле с магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1 с.л. брашно
• 2-3 връзки магданоз
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които задушаваме в разтопеното масло. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета целина. Щом омекнат, поръсваме леко препеченото брашно, разбъркваме и варим на умерен огън.

Щом сосът кипне, връщаме пилешките порции. Посоляваме и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Захлупваме и задушаваме, докато месото омекне напълно. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, а след 5-6 мин подправяме с черен пипер и лимонов сок и прибавяме разбитото с киселото мляко яйце. Веднага отстраняваме съда от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало