Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 4 домата
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме леко в мазнината нарязаното на парчета пиле. Прибавяме ситно нарязания лук, малко след това обелените и нарязани домати и червения пипер. Посоляваме и заливаме с гореща вода. Варим на тих огън до омекване на месото.
Прибавяме изчистения, измит и нарязан на едро спанак. Оставяме да поври около 10 мин. Сгъстяваме ястието с брашното, размито в малко студена вода, и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...