Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 4 домата
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме леко в мазнината нарязаното на парчета пиле. Прибавяме ситно нарязания лук, малко след това обелените и нарязани домати и червения пипер. Посоляваме и заливаме с гореща вода. Варим на тих огън до омекване на месото.
Прибавяме изчистения, измит и нарязан на едро спанак. Оставяме да поври около 10 мин. Сгъстяваме ястието с брашното, размито в малко студена вода, и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...