Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 500 г фиде
• 1/3 ч. ч. олио
• 2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с. л. сух джинджифил
• 4 с. л. мед
• 1/4 ч. ч. соев сос
• 1/4 ч. ч. бяло сухо вино
• 1 1/2 ч. ч. пилешки бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фидето в подсолена вода и го прецеждаме.
В голям тиган или плоска тенджера запържваме бутчетата заедно с джинджифила и ситно нарязаните лук и чесън. Добавяме меда, соевия сос, виното и супата.
Кипваме, намаляваме температурата и готвим на слаб огън, докато бутчетата омекнат. Подправяме с черен пипер и разбъркваме.
Поръсваме готовото ястие със сусам и сервираме върху леглото от фиде.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...