Продукти:
• 3 яйца
• 1,5 ч. ч. кисело мляко
• 125 г масло
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. захар
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• половин пакетче мая
• около 1 кг брашно
За плънката:
• 1,5 ч. ч. едро счукани или накълцани орехи
• 3 ч. ч. захар
Начин на приготвяне:
От изброените продукти, без тези за плънката и маслото, замесваме меко тесто, което разделяме на 7 части и без да го оставяме да втасва, разточваме на кори. Всяка една от корите намазваме с 1/7 от маслото, сгъваме я на плик, отново я разточваме, поръсваме с орехи и навиваме на руло.
Подреждаме рулата в тава за печене на 1 см разстояние едно от друго. Оставяме баницата да втаса и я изпичаме в предварително загрята фурна до зачервяване. След като изстине, я заливаме с топъл сироп от 3 ч. ч. захар и 3 ч. ч. вода.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...