Продукти:
• 3 яйца
• 60 г захар
• 80 г брашно
• 200 мл сок от ягоди
• 100 г захар за сока
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците с 30 г захар и 1 с.л. вода на слаб огън. След като сместа се затопли, сваляме я от огъня и разбиваме, докато напълно изстине.
Прибавяме затоплените белтъци, разбити с останалите 30 г захар на сняг, и брашното. Разбъркваме сместа много леко и изсипваме в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене. Печем в умерена фур-на.
Изпеченото реване отделяме от хартията и заливаме с изстудения пресен ягодов сок със захарта.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...