Продукти:
• 1 кг брашно
• 30 г мая
• 1 щипка сол
• 2 каф.л. захар
• 4 ч.ч. вода
• 1 яйце
• олио за пържене
За сиропа:
• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти и измесваме меко тесто (при нужда добавяме още малко вода). Оставяме тестото за 1 час в купа, покрита с фолио, и завиваме с кърпа.
С намокрени ръце измесваме отново тестото и го оставяме още половин час.
Загряваме олиото, от тестото оформяме топки с дупка в средата като геврек и пържим от двете страни до златисто.
Смесваме продуктите за сиропа и топим всяка поничка. Вместо сироп може да поръсим с пудра захар.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...