Кулинарни рецепти » Марокански понички

 Марокански понички

Продукти:

• 1 кг брашно
• 30 г мая
• 1 щипка сол
• 2 каф.л. захар
• 4 ч.ч. вода
• 1 яйце
• олио за пържене

За сиропа:

• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти и измесваме меко тесто (при нужда добавяме още малко вода). Оставяме тестото за 1 час в купа, покрита с фолио, и завиваме с кърпа.

С намокрени ръце измесваме отново тестото и го оставяме още половин час.

Загряваме олиото, от тестото оформяме топки с дупка в средата като геврек и пържим от двете страни до златисто.

Смесваме продуктите за сиропа и топим всяка поничка. Вместо сироп може да поръсим с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало