Кулинарни рецепти » Марокански понички

 Марокански понички

Продукти:

• 1 кг брашно
• 30 г мая
• 1 щипка сол
• 2 каф.л. захар
• 4 ч.ч. вода
• 1 яйце
• олио за пържене

За сиропа:

• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти и измесваме меко тесто (при нужда добавяме още малко вода). Оставяме тестото за 1 час в купа, покрита с фолио, и завиваме с кърпа.

С намокрени ръце измесваме отново тестото и го оставяме още половин час.

Загряваме олиото, от тестото оформяме топки с дупка в средата като геврек и пържим от двете страни до златисто.

Смесваме продуктите за сиропа и топим всяка поничка. Вместо сироп може да поръсим с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало