Продукти:
• 300 г брашно
• 50 г краве масло (или олио)
• 250 мл вода
• 5 яйца
• 2 ч. л. захар
• 2 щипки сол
• 200 мл олио за пържене
За сиропа:
• 300 г захар
• 300 мл вода
• сокът от 1/2 лимон или 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Водата заедно с маслото, захарта и солта загряваме до кипене. Прибавяме брашното, като разбъркваме непрекъснато с дървена лъжица, докато се превърне в гладко тесто. Тестото изсипваме в тавичка и оста-вяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.
Изстиналото тесто слагаме в купа и към него при непрекъснато разбиване прибавяме едно по едно яйца-та. От приготвеното тесто шприцоваме с назъбен шприц толумбички, които пържим до зачервяване в сгорещеното олио.
След като изстинат, ги заливаме с приготвения от посочените продукти сироп.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...