Кулинарни рецепти » Толумбички

 Толумбички

Продукти:

• 300 г брашно
• 50 г краве масло (или олио)
• 250 мл вода
• 5 яйца
• 2 ч. л. захар
• 2 щипки сол
• 200 мл олио за пържене

За сиропа:

• 300 г захар
• 300 мл вода
• сокът от 1/2 лимон или 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Водата заедно с маслото, захарта и солта загряваме до кипене. Прибавяме брашното, като разбъркваме непрекъснато с дървена лъжица, докато се превърне в гладко тесто. Тестото изсипваме в тавичка и оста-вяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.

Изстиналото тесто слагаме в купа и към него при непрекъснато разбиване прибавяме едно по едно яйца-та. От приготвеното тесто шприцоваме с назъбен шприц толумбички, които пържим до зачервяване в сгорещеното олио.

След като изстинат, ги заливаме с приготвения от посочените продукти сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало