Продукти:
• 6 кг зеле
• 1,5 кг моркови
• листа от целина
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме почистените моркови на едро ренде, а зелето нарязваме на ивици. Претриваме го с 1 к.ч. сол, оставяме да пусне сок и го разбъркваме с морковите. Прибавяме нарязаните листа целина и още 150 г сол.
Разбъркваме отново и насипваме салатата плътно в буркани. Покриваме с парче тензух и притискаме с чисти речни камъни. Съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...