Кулинарни рецепти » Морковчета с люти чушлета

 Морковчета с люти чушлета

Продукти за буркан от 3 л:

• 1,5 кг млади морковчета
• 500 г люти чушлета
• 2 л вода
• 120 г сол
• 120 мл оцет
• обелени скилидки чесън
• съцветия от копър

Начин на приготвяне:

Остъргваме морковчетата и ги измиваме. Измиваме чушлетата и ги надупчваме с игла около дръжката. Подреждаме ги заедно с морковите вертикално в буркана, като тук-там слагаме скилидки чесън и съцветия от копър.

Възвираме саламура от водата, солта и оцета, изчакваме да изстине и заливаме туршията. Затваряме с капачки и претакаме в продължение на 10 дни, като периодично обръщаме бурканите ту надолу, ту нагоре.

Автор: Жечка Василева

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало