Кулинарни рецепти » Миш-маш с патладжан

 Миш-маш с патладжан

Продукти:

• 1 голям патладжан
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 4-5 яйца
• 3-4 с.л.олио
• 2 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на тънки полукръгчета, посоляваме и оставяме да се отцеди горчивият сок.

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в мазнината и 2 с.л. вода. Щом стане прозрачен, прибавяме патладжаните и нарязаните на ивички чушки. Задушаваме десетина минути и сипваме обелените и настъргани домати.

Посоляваме и готвим, докато ястието остане на мазнина. Накрая прибавяме разбитите яйца, разбъркваме, изчакваме яйцата да се забулят и отстраняваме от огъня.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало