Продукти: (за 4 порции)
• 800г пресни картофи
• 4с.л. брашно
• 1к.ч. масло
• 1к.ч. прясно мляко
• 1-2с.л. оцет
• 1 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на едро и ги сваряваме в подсолена вода.
Приготвяме сос от маслото, брашното, нарязания на ситно копър и отварата от картофите. Оставяме соса да поври 5-6 мин и го отдръпваме от огъня. След като поизстине, прибавяме оцета и прясното мляко.
С така приготвения сос заливаме сварените картофи и слагаме ястието отново на котлона само да заври.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...