Продукти: (за 4 порции)
• 500 г нахут
• 2-3 глави лук
• 2 зелени пиперки
• 150 г кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. настъргани корени от джинджифил
• 1 дафинов лист
• кимион, черен пипер
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и счукваме половината количество.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Щом стане златист, прибавяме нахута, ситно нарязаните чушки, счукания чесън и подправките. Задушаваме 15 мин и сипваме лимоновия сок и киселото мляко.
След още 5 мин наливаме 500 мл топла подсолена вода, захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...