Продукти: (за 4 порции)
• 500 г нахут
• 2-3 глави лук
• 2 зелени пиперки
• 150 г кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. настъргани корени от джинджифил
• 1 дафинов лист
• кимион, черен пипер
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и счукваме половината количество.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Щом стане златист, прибавяме нахута, ситно нарязаните чушки, счукания чесън и подправките. Задушаваме 15 мин и сипваме лимоновия сок и киселото мляко.
След още 5 мин наливаме 500 мл топла подсолена вода, захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...