Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с орехи

 Зелеви сарми с орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кисела зелка
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Отстраняваме от огъня и прибавяме орехите, червения пипер и останалите подправки.

Разпределяме сместа върху отделените зелеви листа и завиваме сармички. Разстиламе нарязаното зеле в тенджерата и нареждаме отгоре сармите. Наливаме 1 ч.ч. зелев сок и 2 ч.ч. топла вода, затискаме сармите с чиния и слагаме тенджерата на силен огън.

Щом заври, намаляме котлона и оставяме ястието да къкри на слаб огън до готовност. Поднасяме сармите студени, поръсени с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало