Кулинарни рецепти » Бурания

 Бурания

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 малка кисела зелка
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 ч.ч. зелев сок

Начин на приготвяне:

Нарязваме киселото зеле на ивички.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме зелето, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато омекне.

Прибавяме ориза, който сме сварили отделно. Наливаме зелевия сок, захлупваме и задушаваме още 30-40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало