Продукти: (за 4 порции)
• 6 гулии
• 2 с.л. краве масло
• 2 ч.л. пудра захар
• 2 с.л.брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Избираме хубави млади гулии, обелваме ги и ги нарязваме на продълговати парчета. Пущаме ги в кипяща подсолена вода и варим, докато омекнат.
Сипваме захарта в маслото и запържваме, докато се зачерви. Прибавяме брашното и малко скълцан магданоз.
Пържим всичко още малко, сипваме вода и като поври, прибавяме варената гулия и задушаваме на слаб огън 5-10 мин.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...