Кулинарни рецепти » Карфиол с яйца и галета

 Карфиол с яйца и галета

Продукти: (за 5 порции)

• 1 глава карфиол
• 1 пакетче краве масло
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. галета
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, докато поомекне. Отцеждаме и го разпределяме в чинии за сервиране.

Запържваме леко галетата в сгорещеното масло. Прибавяме настърганите яйца, нарязания на ситно магданоз, лимоновия сок и сол на вкус. Разбъркваме и заливаме карфиола.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало