Кулинарни рецепти » Карфиол с яйца и галета

 Карфиол с яйца и галета

Продукти: (за 5 порции)

• 1 глава карфиол
• 1 пакетче краве масло
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. галета
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, докато поомекне. Отцеждаме и го разпределяме в чинии за сервиране.

Запържваме леко галетата в сгорещеното масло. Прибавяме настърганите яйца, нарязания на ситно магданоз, лимоновия сок и сол на вкус. Разбъркваме и заливаме карфиола.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало