Наденица по френски
Продукти: (за 6 порции)
• 6 наденици
• 1 по-голям патладжан
• 3 тиквички
• 50 г брашно
• 75 мл зехтин
• 3 малки главички лук
• 3 скилидки чесън
• 3 зелени чушки
• 4 домата
• магданоз, чубрица
• мащерка, босилек
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок. Заедно с нарязаните на шайби тиквички ги овалваме в брашното и на умерен котлон ги задушаваме 3 мин в 2 с.л. мазнина. Отцеждаме и ги прехвърляме в глинен съд.
В останалата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън заедно с нарязаните на малки парченца чушки. Изсипваме тези зеленчуци върху патладжана и тиквичките.
Обелваме доматите, нарязваме ги на филийки и ги подреждаме върху лучената смес. Наръсваме със ситен магданоз. Посоляваме, подправяме с черен пипер, мащерка, босилек и чубрица. Завиваме гювеча с фолио и печем 30 мин на 180°С.
Отново загряваме тигана с малко мазнина на умерен котлон и пържим наденицата по 2-3 мин от всяка страна, докато се зачерви равномерно. Прехвърляме я при зеленчуците като гледаме да я покрият и печем още 20 мин.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...