Продукти: (за 6-8 порции)
• 2 кг зрели домати
• 1 кг брашно
• 2 глави лук
• джоджен, черен пипер
• захар, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и леко ги изстискваме.
В дълбок съд смесваме ситно нарязания лук, доматите, брашното, ситно нарязан джоджен, захар, сол и черен пипер. Разбъркваме добре, за да получим еднородна маса.
Сгорещяваме мазнината в тиган, вземаме с лъжица от приготвената смес, оформяме кюфтенца и ги изпържваме от двете страни.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...