Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г киселец
• 300 г гъби
• 4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно гъбите и ги задушаваме в 2 с.л. олио и малко вода.
Сваряваме киселеца в леко подсолена вода. Отцеждаме и го нарязваме на ситно.
Смесваме го с гъбите, поръсваме с 1 с.л. брашно, черен пипер и ситно нарязани магданоз и джоджен, посоляваме и измесваме добре сместа.
Оформяме малки питки, овалваме ги в брашно и пържим във вряща мазнина.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...