Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г киселец
• 300 г гъби
• 4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно гъбите и ги задушаваме в 2 с.л. олио и малко вода.
Сваряваме киселеца в леко подсолена вода. Отцеждаме и го нарязваме на ситно.
Смесваме го с гъбите, поръсваме с 1 с.л. брашно, черен пипер и ситно нарязани магданоз и джоджен, посоляваме и измесваме добре сместа.
Оформяме малки питки, овалваме ги в брашно и пържим във вряща мазнина.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...