Продукти:
• 300 г зрял фасул
• 3 с.л. овесени ядки
• 1 яйце
• 1 с.л. ситно нарязана майорана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 с.л. галета
• кимион
• черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сваряваме в прясна вода. Отцеждаме го и го пасираме заедно с овесените ядки.
Прибавяме яйцето, ситно нарязаните зелени подправки, кимион, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и оформяме от сместа продълговати крокети, които овалваме в галетата и пържим в голямо количество мазнина.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...