Продукти: (за 6 порции)
• 1200-1300 г агнешко месо
• 1 глава лук
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Избираме агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето. Обезкостяваме го, нарязваме го на парчета и го кълцаме със сатър върху букова дъска. Осоляваме накълцаното месо, омесваме го и го оставяме да престои 1 денонощие на студено, като отгоре сме го загладили добре и сме го покрили с влажна кърпа.
След това отново омесваме с дребно нарязания лук и счукания кимион. Оставяме да престои най-малко още 2 часа на студено и тогава оформяме на кебабчета.
Печем на скара върху жар от дървени въглища. Поднасяме веднага в затоплена чиния. Гарнираме с дребно нарязан зелен лук, разбъркан с магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...