Продукти: (за 4 порции)
• 250 г червено зеле
• 3 глави червен лук
• 2 червени ябълки
• 4 свински котлета (по 150-175 г всеки)
• 4 с. л. оцет
• 3 с. л. ситно нарязани магданоз и копър
• 1 с. л. течен мед
• 2 с. л. лимонов сок
• 1 с.л. олио
• 1 скилидка чесън
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето много на тънко, нарязваме на ситно лука и ябълките. От едната страна на котлетите правим нарези във вид на решетка. Смесваме 2 с. л. оцет с магданоза, копъра, меда, 1 с. л. лимонов сок, солта и черния пипер.
Загряваме олиото, сипваме лука и чесъна и запържваме 2 минути. Прибавяме зелето, ябълките, остатъка от лимоновия сок, меда и оцета. Задушаваме сместа 4-5 мин, докато се изпари течността. Сваляме от огъня и оставяме на топло.
Слагаме котлетите на скарата и ги печем 5-6 мин като предварително сме ги полели с приготвената оцетено-медена смес. Сервираме с червеното зеле.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...