Продукти:
• 8 вратни пържоли
• 2-3 глави чесън
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 с.л. мас
• чубрица, риган
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите на тънко и ги намазваме първо с олио, за да полепнат подправките по тях - чубрицата, ригана, черния и червения пипер, солта. Пасираме чесъна и намазваме пържолите с него. Оставяме пържолите да престоят поне 1 час.
Печем ги на скара, която сме намазали с маста, за да не залепва месото.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...