Продукти:
• 8 вратни пържоли
• 2-3 глави чесън
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 с.л. мас
• чубрица, риган
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите на тънко и ги намазваме първо с олио, за да полепнат подправките по тях - чубрицата, ригана, черния и червения пипер, солта. Пасираме чесъна и намазваме пържолите с него. Оставяме пържолите да престоят поне 1 час.
Печем ги на скара, която сме намазали с маста, за да не залепва месото.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...