Продукти:
• 500 г обезкостено агнешко месо
• 250 мл прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на хапки месото, посоляваме и го накисваме в млякото за около два часа.
Изцеждаме хапките и ги нанизваме на шишчета. Докато печем месото на средно силна скара, поливаме с мляко.
Преди да сервираме, поръсваме с черен пипер на вкус.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...