Продукти: (за 2 порции)
• 500 г говеждо месо от врата
• 1 скилидка чесън
• 3 с.л. гореща вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме почистеното и нарязано на късове месо през месомелачка. Прибавяме счукания чесън, водата, черен пипер и сол. Омесваме добре и оформяме от сместа кебабчета, дълги около 6 см. Намазваме ги с олио и ги печем на силна скара.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...