Продукти: (за 4 порции)
• 600 г обезкостено месо от сърна
• 1 глава кромид лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1к.ч. бяло вино
• 100 г прясна сланина
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме изкиснатото месо със студена вода и го нарязваме на парчета, които смиламе заедно със сланината. Прибавяме чубрица и сол и омесваме много добре месото. Оставяме го да отлежи 1 денонощие в хладилник.
Добавяме виното и отново оставяме да отлежи най-малко 4 часа. След второто престояване прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и омесваме добре каймата. Оформяме кюфтета, които изпичаме на скара.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....