Продукти: (за 4 порции)
• 600 г обезкостено месо от сърна
• 1 глава кромид лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1к.ч. бяло вино
• 100 г прясна сланина
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме изкиснатото месо със студена вода и го нарязваме на парчета, които смиламе заедно със сланината. Прибавяме чубрица и сол и омесваме много добре месото. Оставяме го да отлежи 1 денонощие в хладилник.
Добавяме виното и отново оставяме да отлежи най-малко 4 часа. След второто престояване прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и омесваме добре каймата. Оформяме кюфтета, които изпичаме на скара.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....