Продукти:
• 8 големи домата
• 3 равни с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, отрязваме им капачета, издълбаваме ги и леко ги посоляваме.
Запържваме брашното в сгорещеното олио и наливаме мляко, колкото да получим средно гъст сос. Прибавяме нарязаната вътрешност на доматите и черния пипер и варим десетина минути.
Сваляме от огъня, сипваме настъргания кашкавал и последователно прибавяме наситнения магданоз, разбитите жълтъци и накрая разбитите на гъст сняг белтъци.
Пълним доматите със соса, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги заливаме с останалия сос. Печем 20-25 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...