Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер и сол
• олио за пържeне
За заливката:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите на филийки, след което ги изпържваме. Изпържваме лука и го поръсваме с червения пипер. Прибавяме настърганото сирене.
В намазана с олио тавичка редим пласт картофи, пласт лук със сирене. Покриваме с картофи. Заливаме с прясното мляко, смесено с разбитите яйца. Печем на умерена фурна до зачервяване.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...