Продукти:
• 1 октопод
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 к.ч. лимонов сок
• 1 к.ч зехтин
• 2 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме октопода. Слагаме го в тенджера под налягане и наливаме виното. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
Изчакваме сварения октопод да изстине, нарязваме го на малки парченца и го заливаме с дресинг, приготвен от лимоновия сок, зехтина, наситнения магданоз и счукания чесън.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....