Продукти:
• 250 г тънки макарони
• 200 г зелен фасул
• 4-5 стръка пресен лук
• 1 к.ч. пържени фъстъци
• 2-3 стръка пресен кориандър
• 800 г дребни скариди
За заливката:
• 3-4 с.л. ябълков оцет
• 3-4 с.л. фъстъчено олио
• 3-4 с.л. соев сос
• 2 ч.л. сусам
• 2 ч.л. захар
• 1 зелено люто чушле
• 2 скилидки чесън
• 1 щипка джинджифил
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме подправките за заливката на ситно, размесваме ги и при непрекъснато бъркане заливаме на тънка струйка с олиото, оцета и соевия сос.
Слагаме макароните в дълбок съд, добавяме заливката и разбъркваме. Оставяме да престоят 1 час в тази марината. Отделно сваряваме зеления фасул в подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме косо на парченца с ширина около 1 см.
Лука също нарязваме косо на парченца.
Сваряваме скаридите в подсолена вода и ги обелваме. Смесваме ги с фасула и лука, разбъркваме и прибавяме ситно нарязаните фъстъци и кориандъра, като отделяме малко за украса.
Изсипваме сместа в широка чиния за сервиране, добавяме макароните с маринатата и разбъркваме. Отгоре поръсваме с отделените фъстъци и кориандър и поднасяме.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...