Продукти:
• 60 г филе от пушена сьомга
• 2 стръкчета целина
• 1 стрък пресен лук
• 2 броя узряло авокадо
• 1 с.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. трапезна майонеза
• 1-2 с.л. заквасена сметана
• 1 ч.л. кетчуп
• 2-3 капки сос “Табаско”
• 2-3 пържени бадема, нарязани на тънки люспи
• сол, прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата и нарязаните на ситно лук и целина в купа.
Разполовяваме авокадото и изваждаме костилките. Внимателно издълбаваме с чаена лъжичка меката му част и я подправяме с лимоновия сок, разбъркваме и смесваме с рибата и лука.
Пълним с тази смес корубите на авокадото.
Разбиваме с миксер майонезата, сметаната, кетчупа, подправяме със соса “Табаско”, солта и пипера. С тази смес намазваме отгоре авокадото, наръсваме с бадемовите люспи и сервираме веднага.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...