Продукти: (за 4 порции)
• 1 маруля
• 1 консерва риба тон около 150 г /или топло пушена скумрия/
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 1 ч.ч. майонеза
• 1 глава чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме лука, марулята и чушката и ги нарязваме на тънки ивички. Размесваме ситно нарязаната риба с майонезата и счукания чесън. Прибавяме нарязаните зеленчуци, посоляваме и разбъркваме.
Подреждаме салатата в чинии и поръсваме с наситнен копър.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...