Продукти: (за 4 порции)
• 1 маруля
• 1 консерва риба тон около 150 г /или топло пушена скумрия/
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 1 ч.ч. майонеза
• 1 глава чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме лука, марулята и чушката и ги нарязваме на тънки ивички. Размесваме ситно нарязаната риба с майонезата и счукания чесън. Прибавяме нарязаните зеленчуци, посоляваме и разбъркваме.
Подреждаме салатата в чинии и поръсваме с наситнен копър.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...