Кулинарни рецепти » Салата от солена риба

 Салата от солена риба

Продукти:

• 300 г едра солена риба
• 800 г червено цвекло
• 2 средно големи глави керевиз
• 5-6 с.л. олио
• 3 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

Слагаме рибата в студена вода за 2-3 часа за да се обезсоли, след което обелваме кожата й , обезкостяваме и я режем на малки късове.

Варим в подсолена вода, поотделно, изчистения и измит керевиз и цвеклото до сваряване , но не и разваряване. Нарязваме ги на тънки резенчета и ги смесваме с рибата, олиото и оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало