Продукти:
• 1 кг пресни картофи
• 250 г сметана
• 2-3 стръка зелен чесън
• по 3 с. л. магданоз и копър
• сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода, след което ги отцеждаме.
Нарязваме на ситно чесъна, магданоза и копъра и ги смесваме с сметаната. С получената смес заливаме сварените картофи. Посоляваме и запичаме 10-15 минути в умерено загрята фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...