Продукти:
• 1 кг пресни картофи
• 250 г сметана
• 2-3 стръка зелен чесън
• по 3 с. л. магданоз и копър
• сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода, след което ги отцеждаме.
Нарязваме на ситно чесъна, магданоза и копъра и ги смесваме с сметаната. С получената смес заливаме сварените картофи. Посоляваме и запичаме 10-15 минути в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...