Продукти:
• 1 кг кайма
• 1-2 ябълки
• 1 глава лук
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г галета
• 1 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 50 г нарязани бадеми
• 100 г стафиди
• 4 яйца
• 1 лимон
• 1 с.л. лют червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме галетата в прясното мляко. Загряваме маслото и запържваме в него ситно нарязания лук, обелените и нарязани на кубчета ябълки и червения пипер. Прибавяме каймата, разбъркваме и пържим още 1-2 мин.
Отцеждаме галетата и я добавяме към каймата заедно с бадемите, стафидите, сока и настърганата кора от лимона, 1 яйце, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре, разстиламе сместа в тавичка и притискаме плътно към дъното и стените на съда.
Разбиваме останалите яйца с млякото, отцедено от галетата, заливаме мусаката с тази смес и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...