Кулинарни рецепти » Свинско по орманджийски

 Свинско по орманджийски

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г свинско месо от бута
• 100 г свинска мас
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен пащърнак
• 100 г дребни лукчета
• 2 домата
• 1/2 к.ч. червено вино
• 1 дафинов лист
• чубрица, магданоз
• бахар,черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото, след което го нарязваме на порции. Посоляваме порциите и ги изпържваме до зачервяване от всички страни.

Прибавяме изчистените лукчета и нарязаните на кубчета корени и задушаваме заедно с месото, докато поомекнат. Тогава прибавяме нарязаните домати, посоляваме, слагаме подправките и доливаме малко вода.

Сипваме ястието в пръстен съд, захлупваме, замазваме капака с тесто и задушаваме 1 час в умерено слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало