Продукти: (за 4 порции)
• 500 г агнешко месо от бутчето
• 1 морков
• 2 праза
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2 домата
• 2 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 30 г сланина
• 1 връзка ароматни треви /мащерка и магданоз/
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1-2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на кубчета сланината, моркова, бялата част на праза, обелените домати, лука и чесъна. Запържваме леко лука и сланината в смес от олио и масло. Прибавяме праза и морковите и пържим до пожълтяване.
Слагаме агнешкото месо и го изпържваме от всички страни. Прибавяме доматите, ароматните треви, сол и черен пипер на вкус. Наливаме бульона и възваряваме.
Покриваме тавичката с фолио и печем ястието в слаба фурна до омекване. Десетина минути преди да извадим от фурната, отстраняваме фолиото поръсваме с галета и ситно нарязан магданоз и допичаме.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...