Продукти:
• 800 г агнешко месо
• 4-5 глави лук
• 2-3 яйца
• половин буркан стерилизирани лозови листа
• чубрица
• розмарин
• джоджен, копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и листните подправки на ситно и ги смесваме с месото, нарязано на малки хапки. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме добре.
Застиламе дъната на 4 глинени гювечета с отцедени лозови листа. Разпределяме отгоре месото с лука и покриваме с останалите листа. Наливаме във всяко гювече по малко топла вода, захлупваме и печем 1 час в умерена фурна.
Накрая заливаме гювечетата с яйцата, разбити с киселото мляко, и ги връщаме във фурната, за да се запече заливката.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...