Продукти:
• 500 г кайма (смес)
• 3 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с каймата го задушаваме в олиото и 1 к.ч. топла вода. След 15 мин посоляваме и поръсваме червения пипер.
Прехвърляме сместа в тавичка, поръсваме с чубрица и черен пипер и печем 20 мин в умерено загрята фурна.
Разбиваме яйцата, смесваме ги с брашното, размито в 2-3 с.л. хладка вода и заливаме мусаката. Връщаме във фурната за още 5-6 мин.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...