Кулинарни рецепти » Мусака със зелен лук

 Мусака със зелен лук

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 3 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и заедно с каймата го задушаваме в олиото и 1 к.ч. топла вода. След 15 мин посоляваме и поръсваме червения пипер.

Прехвърляме сместа в тавичка, поръсваме с чубрица и черен пипер и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Разбиваме яйцата, смесваме ги с брашното, размито в 2-3 с.л. хладка вода и заливаме мусаката. Връщаме във фурната за още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало