Продукти за 4 порции:
• 500 г говеждо филе
• 2 тънки парчета сланина
• 3 малки главички лук
• половин ч.ч. сухо бяло вино
• 2 стръкчета магданоз
• 1 дафинов лист
• мащерка, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме месото, поръсваме с черен пипер, увиваме го в парчетата сланина, завързваме с бял конец, добавяме останалите продукти, заливаме с малко вода и печем в слаба фурна до омекване.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...