Продукти за 4 порции:
• 500 г говеждо филе
• 2 тънки парчета сланина
• 3 малки главички лук
• половин ч.ч. сухо бяло вино
• 2 стръкчета магданоз
• 1 дафинов лист
• мащерка, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме месото, поръсваме с черен пипер, увиваме го в парчетата сланина, завързваме с бял конец, добавяме останалите продукти, заливаме с малко вода и печем в слаба фурна до омекване.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...