Продукти:
• 600 г картофи
• 2-3 глави лук
• 1 глава целина
• 1 по-малка прясна зелка
• 1-2 моркова
• 1 ч.ч. арпаджик
• 1 ч.ч. грах
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме по-едро лука, морковите, целината и зелето. Задушаваме ги в олиото и малко вода заедно с обеления арпаджик. Щом поомекнат, прибавяме граха и продължаваме да задушаваме.
Когато продуктите омекнат напълно, ги прехвърляме в глинен гювеч. Прибавяме картофите и нарязаните на кръгчета домати. Посоляваме, слагаме дафиновия лист и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз. Наливаме малко топла вода, захлупваме и доваряваме на умерен огън.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...