Кулинарни рецепти » Зимна вегетарианска сарма

 Зимна вегетарианска сарма

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 500 г картофи
• 1 ч.ч. грах от консерва
• 3 яйца
• 1 к.ч. олио
• 8 листа от кисело зеле
• 1 к.ч. зелев сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, морковите и целината в подсолена вода и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме отцедения грах от консервата, яйцата, половината от мазнината, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме сместа и я разделяме на 8 части, всяка от които загъваме в лист от кисела зелка.

Нареждаме сармите в подходящ съд, заливаме ги със зелевия сок, останалата мазнина и 1 ч.ч. топла вода. Захлупваме и задушаваме на тих огън, докато омекнат зелевите листа и ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало