Продукти: (за 4 порции)
• 750 г пресни печурки
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 2 домата
• 1 чушка
• 2 с.л. свинска мас
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и слабо го задушаваме с маста. Добавяме нарязаните гъби, обелените и нарязани домати, нарязаните чушки и магданоз. Посоляваме и задушаваме 45 мин.
Сваряваме ориза и още топли разбъркваме двете части на ястието. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...