Продукти: (за 4 порции)
• 300 г леща
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 глава лук
• 4-5 с.л. доматено пюре
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 3 часа в студена вода, след което я сваряме в същата вода. Когато омекне, отстраняваме от огъня и отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Щом стане златист, сипваме пюрето и възваряваме.
Прибавяме прецедената леща, разреждаме с малко бульон от лещата, посоляваме и подгряваме на огъня.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...