Продукти: (за 4 порции)
• 500 г праз /само бялата част на стръковете/
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• чесън, магданоз
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на парченца, дълги около 3 см. Сваряваме ги в подсолена и леко подкиселена вода до омекване и отцеждаме.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с бульон от праза, прибавяме размитото доматено пюре и варим 5-6 мин на умерен огън. Добавяме сол, счукан чесън, ситно нарязан магданоз и заливаме праза с така приготвения сос.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...