Кулинарни рецепти » Просена каша

 Просена каша

Продукти:

• 100 г просо
• 250 г тиква без кора
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.ч. сок от моркови
• 1 с.л. захар
• 40 мл зехтин
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на парченца и я заливаме с вода до 2/3 от обема й. Оставяме да къкри на слаб огън 5-6 минути, след което добавяме сока от моркови и захарта. Варим още половин час, отцеждаме и пасираме.

Измитото просо заливаме с непълна чаша вода, оставяме да кипне и след 5 минути добавяме млякото и солта. Варим 10-15 минути на тих огън, като разбъркваме, за да получим гладка смес. Добавяме зехтина и оставяме на огъня още 5 минути.

Смесваме с тиквата, разбъркваме и кашата е готова.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало