Кулинарни рецепти » Просена каша

 Просена каша

Продукти:

• 100 г просо
• 250 г тиква без кора
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.ч. сок от моркови
• 1 с.л. захар
• 40 мл зехтин
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на парченца и я заливаме с вода до 2/3 от обема й. Оставяме да къкри на слаб огън 5-6 минути, след което добавяме сока от моркови и захарта. Варим още половин час, отцеждаме и пасираме.

Измитото просо заливаме с непълна чаша вода, оставяме да кипне и след 5 минути добавяме млякото и солта. Варим 10-15 минути на тих огън, като разбъркваме, за да получим гладка смес. Добавяме зехтина и оставяме на огъня още 5 минути.

Смесваме с тиквата, разбъркваме и кашата е готова.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало