Продукти:
• 4 големи картофа
• 2 глави лук
• 1 люта чушка
• 1 скилидка чесън
• 2 домата
• 1 с. л. масло
• 160 г сварен бял боб
• 1 ч. л. захар
• 1/2 ч. л. червен пипер
• 3 с. л. кетчуп
• 1 ч. л. стрита чубрица
• сол, олио
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Завиваме ги плътно в алуминиево фолио и ги изпичаме във фурната за 25-30 минути.
Нарязваме ситно лука, чесъна и лютата чушка и ги запържваме в маслото. Нарязваме на кубчета доматите, сипваме ги при лука и чесъна и също ги запържваме.
Отцеждаме фасула и го разбъркваме с кетчупа, захарта и червения пипер. Събираме двете смеси и ги задушаваме 5 минути. Подправяме с чубрицата и посоляваме.
Махаме фолиото от картофите, издълбаваме ги като гърненца и ги напълваме с приготвената смес. Поливаме с малко олио и запичаме във фурната.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...