Продукти:
• 2 готови правоъгълни пандишпанови блата
• 300 мл течна сладка сметана
• 1 бурканче малиново сладко
• 1 ч.ч. сок от малинов компот
• 1 бял шоколад
• желирани малини за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме сметаната на твърд сняг. Малиновото сладко загряваме леко на котлона.
Слагаме единия блат в подходящ съд и го напръскваме с малиновия компот. Намазваме отгоре малиновото сладко, а върху него разпределяме половината от сметаната.
Покриваме с втория блат и напръскваме с компот. Намазваме и него със сладко и покриваме от всички страни със останалата сметана.
Настъргваме шоколад и украсяваме сладкиша. Нарязваме го на малки правоъгълници или квадрати. Всяко парче украсяваме с желирана малинка.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...