Кулинарни рецепти » Мусака със зелен фасул

 Мусака със зелен фасул

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 500 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 2 моркова
• 6 домата
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме, настърганите моркови, каймата и 2 обелените и настъргани домати. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме десетина минути на умерен огън.

Оделно нарязваме боба и го задушаваме в малко количество леко подсолена вода. Щом поомекне, отцеждаме и го смесваме с каймата. Разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме останалите домати, нарязани на кръгчета.

Наливаме 1 пръст топла вода и печем в умерена фурна. Накрая заливаме със смес от разбитите яйца, млякото и брашното и запичаме, докато мусаката хване червеникава коричка.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало