Кулинарни рецепти » Свинско с гъби

 Свинско с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо
• 1 к.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1,5 ч.ч. гъби
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 4 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на 12 флейки, които начукваме с мокър кухненски чук, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме от двете страни в силно загрятото олио. Изцеждаме ги и ги разпределяме в 4 пръстени гювечета, а в същата мазнина запържваме нарязаните на ивички гъби заедно със ситно нарязания лук.

Наливаме виното, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато гъбите омекнат. Посоляваме задушените гъби и ги разпределяме по гювечетата. Във всяко гювече слагаме също така по 1 с.л. настърган кашкавал. Печем в умерена фурна, докато кашкавалът се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало