Кулинарни рецепти » Свинско с гъби

 Свинско с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо
• 1 к.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1,5 ч.ч. гъби
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 4 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на 12 флейки, които начукваме с мокър кухненски чук, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме от двете страни в силно загрятото олио. Изцеждаме ги и ги разпределяме в 4 пръстени гювечета, а в същата мазнина запържваме нарязаните на ивички гъби заедно със ситно нарязания лук.

Наливаме виното, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато гъбите омекнат. Посоляваме задушените гъби и ги разпределяме по гювечетата. Във всяко гювече слагаме също така по 1 с.л. настърган кашкавал. Печем в умерена фурна, докато кашкавалът се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало